Nedelja, 28 Avgust 2016, 12:11
Domov Projekti DRP RPO - Računalniška pismenost za odrasle

Računalniška pismenost, poznavanje in uporaba računalnika je danes nepogrešljivo dejstvo vsakdanjega življenja vsakega posameznika, ne glede na status ali starost. Ker pa gre za relativno mlado, a izjemno hitro spreminjajočo se in razvijajočo se spretnost, vam s programom Računalniška pismenost za odrasle omogočamo na prijazen, prijeten in prijateljski način spoznavanje računalnika in osvajanje osnov računalništva.

Program je namenjen odraslim, ki se še niso spoznali z računalnikom in njegovo uporabo. V programu udeleženci spoznajo osnove operacijskega sistema Windows, lastnosti programskih paketov Microsoft Word, Internet Explorer in Outlook Express. Naučijo se uporabljati elektronsko pošto in svetovni splet za izmenjavo ter iskanje podatkov v globalnem računalniškem omrežju.

Program poteka v računalniški učilnici dvakrat tedensko ali po dogovoru s skupino v obsegu 60 ur. Delo poteka v obliki prijetnih in motivacijskih učnih načinov – projektno učenje, delavnice, delo z literaturo, samostojno delo, diskusije …

Udeležba v programu je brezplačna, saj jo v obdboju od 2010 do 2013 sofinancirata Ministrstvo za šolstvo in šport in Evropski socialni sklad.

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, 3. razvojne prioritete: Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve: Izboljšanje usposobljenosti posameznika za delo in življenje v družbi, temelječi na znanju.
 


Informacije:
Kristina Jerič
T: +386 7 34 82 108
E: kristina.jeric@ciktrebnje.si

Aktivnosti

V šolskem letu 2010/2011 smo izvedli štiri skupine, ki so potekale na CIK Trebnje in v OŠ Mokronog.

Kidričeva ulica 2 Tel: 07 34 82 100 email: info@ciktrebnje.si  
8210 Trebnje Fax: 04 34 82 102 www: www.ciktrebnje.si

facebookRSS

Vse pravice pridržane 2011 - www.ciktrebnje.si, Izdelava: Smarthost.si