Petek, 26 Avgust 2016, 06:43
Domov Projekti DRP UŽU beremo in pišemo skupaj

Program spodbujanja in razvija družinsko pismenost in je namenjen staršem in otrokom, ki se želijo opremiti s koristnimi  informacijami o načinih, tehnikah in metodah učenja,  učnih navadah in motivaciji za učenje, obnoviti, nadgraditi in posodobiti svoje bralne, pisne, računske in računalniške spretnosti, se družiti in izmenjati izkušnje področja. Skozi program otroci spoznajo in se učijo metod učenja in tehnik pomnjenja informacij, starši pa spoznajo in se učijo načinov spodbujanja in motiviranja otrok za šolsko delo, načinov, kako otrokom pomagati pri učenju ter podarijo neprecenljivi košček svojega časa, se družijo, učijo od njih ter skupaj premagujejo učne ovire.

Delo poteka v obliki projektnega učenja, pri katerem sodelujejo starši in otroci prvega triletja devetletke. Program traja 50 ur, 25 ur pa se izpelje v obliki vodenega domačega dela. Delo poteka v obliki prijetnih in motivacijskih učnih načinih - projektno učenja, delavnice, študije primerov, praktično in samostojno delo, delo z računalnikom, diskusije…. Program poteka v skupinah z do 12 udeleženci. Izvaja se dvakrat tedensko in zaključi predvidoma v treh mesecih.

Udeležba v programih je brezplačna, saj jo v obdobju od 2010 do 2013 sofinancirata Ministrstvo za šolstvo in šport in Evropski socialni sklad.

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, 3. razvojne prioritete: Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve: Izboljšanje usposobljenosti posameznika za delo in življenje v družbi, temelječi na znanju.

 

Informacije:
Kristina Jerič
T: ++386 7 34 82 108
E: kristina.jeric@ciktrebnje.si

Aktivnosti

Kidričeva ulica 2 Tel: 07 34 82 100 email: info@ciktrebnje.si  
8210 Trebnje Fax: 04 34 82 102 www: www.ciktrebnje.si

facebookRSS

Vse pravice pridržane 2011 - www.ciktrebnje.si, Izdelava: Smarthost.si