Sreda, 31 Avgust 2016, 14:21
Domov Projekti Projekti Arhiv projektov CVŽU - Center vseživljenjskega učenja Dolenjske

Trajanje projekta:

1.1.2008 do 31.12.2013

Partnerji projekta:

- RIC Novo mesto – poslovodeči partner
- Center za izobraževanje in kulturo Trebnje
- Ljudska univerza Kočevje
- Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj
- Lokal Patriot – Multimedijski center Dolenjske

O projektu:

Center vseživljenjskega učenja Dolenjska omogoča razširjeno delovanje svetovanja in informiranja, samostojnega učenja in vseh vrst učenja zinformacijsko-komunikacijsko podporo za odrasle in mladino, s poudarkom na neformalnem učenju. S tem namenom sodeluje CIK Trebnje v omenjenem projektu pod okriljem koordinatorja RIC Novo mesto in partnerji Ljudsko univerzo Kočevje, ZIK Črnomelj in Lokal Patriotom – Multimedijskim centrom Dolenjske.

Na petih lokacijah (Trebnje, Mirna, Šentrupert, Mokronog in Šentlovrenc) smo odprli točke vseživljenjskega učenja (TVU), ki brezplačno nudijo predavanja, delavnice in predstavitve različnih vsebin. V minulem letu smo na točkah izvedli izobraževalne aktivnosti naslednjih vsebin: računalništvo, tuji jeziki, zdravilna zelišča, spodbujanje rekreacije, uspešno komuniciranje, ustvarjalne delavnice ... Osnovni namen delovanja teh točk je povečati vključenost prebivalstva v različne oblike neformalnega učenja in spodbujanje kulture vseživljenjskega učenja v lokalnem okolju. CIK Trebnje v sklopu projekta izvaja točke vseživljenjskega učenja na lokacijah: Dom starejših občanov Trebnje, Galerija likovnih samorastnikov Trebnje, Kulturni dom Šentlovrenc, Knjižnica Pavla Golie Trebnje – Krajevna knjižnica Mirna, Šentrupert in Mokronog.

Več o projektu na: http://www.cvzu-dolenjska.si/

Urnik delovanja točk vseživljenjskega učenja

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013, razvojne prioritete: Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve: Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja.
 


Informacije:
Kristina Jerič
T: ++386 7 34 82 108
E: kristina.jeric@ciktrebnje.si


Kidričeva ulica 2 Tel: 07 34 82 100 email: info@ciktrebnje.si  
8210 Trebnje Fax: 04 34 82 102 www: www.ciktrebnje.si

facebookRSS

Vse pravice pridržane 2011 - www.ciktrebnje.si, Izdelava: Smarthost.si