Vaša pot do znanja. Center za izobraževanje in kulturo Trebnje

Izdelovalec-ka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalni način

Izdelovalec-ka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalni način

O programu in komu je namenjen

Priprave na preverjanje znanj in spretnosti za pridobitev NPK Izdelovalec/ izdelovalka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalni način so namenjene vsem, tako začetnikom kot tudi tistim, ki se s peko kruha, potic in peciva ter pripravo testenin že ukvarjate in si želite pridobiti certifikat za NPK Izdelovalec/izdelovalka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalni način.

Posebni pogoji za pridobitev poklicne kvalifikacije:
–    končana osnovna šola.

Vsebina

–    priprava krušne peči oz. pečice za peko
–    priprava testa za kruh in potico
–    priprava nadeva in oblikovanje potice za pečenje
–    pečenje kruha, potice
–    priprava testa (kvašeno, vlečeno, masleno, krhko, biskvitno) za pecivo
–    priprava nadeva in oblikovanje peciva
–    pečenje peciva in ustrezna oskrba
–    priprava testa in oblikovanje testenin
–    pakiranje in shranjevanje kruha, potic, peciva in testenin
–    trženje izdelkov
Katalog strokovnih znanj in spretnosti

Potek usposabljanja

Priprave obsegajo teoretični (10 ur) in praktični (40 ur) del.

Informacije in prijave:
Martina Podlesnik
koordinatorka izobraževanja
T: +386 7 34 82 104
E: martina.podlesnik@ciktrebnje.si

Uradne ure:
ponedeljek – četrtek, od 9. do 15. ure
petek, od 9. do 14. ure