Vaša pot do znanja. Center za izobraževanje in kulturo Trebnje

Pomočnik-ca kuharja-ice

Pomočnik-ca kuharja-ice

O programu in komu je namenjen

Priprave na preverjanje znanj in spretnosti za pridobitev NPK pomočnik/pomočnica kuharja so namenjene vsem, ki bi se želeli usposobiti za izvajanje pomoči v gostinstvu, v hotelih, zdraviliščih, kmečkih turizmih … in tistim, ki bi radi opravili izpit za pridobitev certifikata NPK pomočnik/pomočnica kuharja.

Posebni pogoji za pridobitev poklicne kvalifikacije:
– jih ni.

Vsebina

– čiščenje živil
– priprava živil za hladne začetne jedi
– priprava živil za tople začetne jedi
– priprava juh, jušnih zakuh, vložkov, enolončnic
– priprava prilog
– priprava zelenjavnih jedi
– priprava solat
– priprava enostavnih sladic
– priprava servirne posode in pripravljenih jedi za izdelavo porcije
– priprava hitre hrane
– priprava pic
– vzdrževanje higiene in urejenost kuhinje

Katalog strokovnih znanj in spretnosti

Potek usposabljanja

Priprave obsegajo teoretični (20 ur) in praktični (30 ur) del.

NPK pomočnik/pomočnica kuharja pridobi tudi, kdor je pozitivno ocenjen iz strokovnih modulov izobraževalnega programa SPI Gastronomske in hotelske storitve Osnove v gostinstvu in Priprava posameznih skupnih jedi ter osvojil 22 KT.

Informacije in prijave:
Martina Podlesnik
koordinatorka  izobraževanja
T: +386 7 34 82 104
E: martina.podlesnik@ciktrebnje.si

Uradne ure:
ponedeljek – četrtek,   od 9. do 15. ure
petek, od 9. do 14. ure