Vaša pot do znanja. Center za izobraževanje in kulturo Trebnje

Angleščina za otroke

Angleščina za otroke

O programu in komu je namenjen

Otroška leta so zlata leta za pridobivanje znanja, tudi osvajanje tujega jezika. To so leta, v katerih otrok pridobiva znanja igraje, z radovednostjo, veliko motivacije, zanimanja in navdušenjem. Učenje poteka brez večjih naporov, otrok pa si z lahkoto zapomni pisano paleto informacij, ki so neprecenljiv vir za nadaljnje učenje.

Tečaj je namenjen otrokom v starosti od 5 do 9 let, ki se želijo naučiti osnov angleškega jezika.

Vsebina

I. stopnja
Literatura: Cookie and friends (knjiga in pobarvanka)
My friends (moji prijatelji – predstavljanje, pozdravi; barve), My class (moj razred; predmeti, ki jih srečujemo v šoli), My body (moje telo), My home (moj dom – družina, prostori, predmeti v hiši), My pet (moja domača žival), My food (hrana)
Na koncu vsake enote sledi pravljica, povezana z obdelano snovjo.
Veliko aktivnosti, poslušanja in igranja, v delavnem zvezku pa barvanja, povezovanja, obkroževanja. Na tej stopnji ne zapisujemo besed (otroci jih na začetku enote dobijo na posebnih listih, s pomočjo katerih lahko ponavljamo doma).

II. stopnja
Literatura: Happy house 1 (delovni zvezek in knjiga)
Words and numbers (besed in številke), Colours (barve), Shapes (oblike), Where’s the cat? (predlogi), My body, My face (moj obraz), My family, Happy birthday (dnevi, meseci), Actions I can do (aktivnosti, ki jih znam), Animals (živali)
Mnogo aktivnosti: poslušanje, igranje, petje pesmic in izvajanje rim, aktivnosti v delovnem zvezku, zapisi prvih besed,…

III. stopnja
Literatura: Happy house 2
Obogatitev in razšeritev besednega zaklada, pogovornih faz in struktur.
The alphabet (črkovanje), Clothes (oblačila), Homes (vse o naših domovih), School (prostori, šolski predmeti), Treasure hunt (lov za zakladom – orientacija v prostoru), My day (kaj delamo na običajen dan), Free time (aktivnosti v prostem času), Animals (živali po svetu), Three Billy Goats (pravljica o treh kozah – uprizoritev; pridevniki), The town (mesto), Shopping (nakupovanje).

Potek usposabljanja

Vsaka stopnja obsega 30 ur, ki se izvaja 1- do 2-krat tedensko po 1 uro.

Tečaj vodijo usposobljeni učitelji angleščine, z izkušnjami na področju poučevanja otrok. Učenje poteka v sproščenem vzdušju in spodbudnem okolju s pomočjo privlačnih metod in učil. Starši so seznanjeni z obravnavano vsebino in napredovanjem otrokovega znanja, pred začetkom tečaja pa s starši otrok sklenemo Pogodbo o medsebojnih obveznostih v izobraževanju.

Ob zaključku tečaja otroci pripravijo predstavitev osvojenega znanja. Otroci, ki so osvojili predvidene vsebine in imajo poravnane stroške izobraževanja, prejmejo potrdilo CIK Trebnje.

Informacije in prijave:
Tanja Vrčkovnik
koordinatorka   izobraževanja
T: ++386 7 34 82 108,  041 567 772
E:  tanja.vrckovnik@ciktrebnje.si

Uradne ure:
ponedeljek, torek, sreda, od 9. do 15.  ure,
četrtek, od 11. do 18.  ure
petek, od 9. do 14. ure